Selecteer een pagina
Steven Vereecke

Steven Vereecke

Osteopaat D.O/eigenaar

Steven is de eigenaar van de praktijk.

In 1992 studeerde hij af al kinesitherapeut. Daarna volgde hij eerst een opleiding tot manueel therapeut. In 1999 startte hij met de opleiding osteopathie aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy). In 2004 behaalde hij het diploma “osteopaat D.O.”. Momenteel volgt hij nog geregeld allerlei bijscholingen. Zo behaalde Steven getuigschriften voor o.a. geïntegreerde technieken,littekentherapie en fytotherapie.

Steven is ook een erkend Manueel Neuro Immuun therapeut, een osteopathische therapie voor allergie, eczeem en astma.

Ingrid van Elsen

Ingrid van Elsen

Osteopate D.O.

Ingrid werkte tien jaar als fysiotherapeut in Düsseldorf, en daar kwam ze in contact met collega’s die osteopathie uitoefenden van daaruit ontstond voor haar de grote en boeiende interesse naar osteopathie.  Ingrid heeft de zesjarige opleiding gevolgd aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO) en studeerde in 2005 af.  Sedert 2006 werkt ze in het noorden van Antwerpen.

Ze is een gemotiveerde osteopate en werkt graag in een team van collega’s waar informatie en ervaringen worden uitgewisseld. Naast het werk in de praktijk volgt ze op regelmatige basis cursussen om up – to – date te blijven en haar kennis en vaardigheden uit te breiden. Zo volgde ze oa ook de tweejarige opleiding Kinderosteopathie, EHBO bij kinderen, geïntegreerde technieken, littekenbehandeling, Neue Aspekte der Kinderbehandlung : applied Kinesiology, Viszerale, Kraniale und Vertebrale Manuelle Therapie, fytotherapie.

Veerle Peeters

Veerle Peeters

Osteopate D.O.

Veerle behaalde in 2004 de titel Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KULeuven), met als onderzoeksinteresse, de invloed van perceptie op de motoriek, voor het uitwerken van haar proefschrift. Na het afstuderen als Master in de Manuele Therapie in 2006(VUB Brussel), heeft ze zich verdiept in de effectiviteit van behandelingstechnieken op specifieke nekpathologie voor haar volgende thesis. Mits de honger bleef naar meer doeltreffende behandelmethoden en een visie waarin het lichaam als een geheel wordt gezien, startte ze snel nadien de zesjarige opleiding osteopathie aan het F.I.C.O. (Flanders International College of Osteopathy), waar ze vervroegd kon afstuderen begin 2011. Hier onderzocht ze nog als thesis de invloed van bepaalde schoudertechnieken op de nek mobiliteit. Na vele studiejaren, lag de specialisatie voornamelijk op de rug en nekproblematiek (met een interesse voor het behandelen van hoofdpijnen). Dankzij verschillende stagemogelijkheden werd ze tevens meer gespecialiseerd in de bekkenbodemproblematiek.

Als trotse moeder van 2 jonge kinderen, ligt de ambitie verder op het vlak van kinderosteopathie, maar natuurlijk ook in het verder verdiepen van de mens als geheel, de integratie van het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel, de schedel en het zenuwstelsel. Continue vorming via postgraduate opleidingen blijven centraal en waarborgen een kwalitatieve dienstverlening.

Marie-Janet Blankers

Marie-Janet Blankers

Voetreflexologe

Mijn naam is Marie-Janet Blankers. Voor zolang ik me kan herinneren ben ik al geinteresseerd in natuurlijke geneeswijzen.

In 2004 ben ik begonnen met het volgen van erkende opleidingen voor voetreflexologie in resp. Belgie en Nederland. In 2010 ben ik afgestudeerd als gediplomeerd en gelicentieerd voetreflexoloogtherapeut.

Hierna heb ik nog de volgende bijscholingen gevolgd: voetdiagnostiek, bachbloesemtherapie, kleurentherapie, traumaverwerking, rouw-en stervensbegeleiding, meridaanreflexologie, zwangerschapsreflexologie en zwangerschapsmassage.