Steven Vereecke

Steven Vereecke

Osteopaat D.O/eigenaar

Steven is de eigenaar van de praktijk.

In 1992 studeerde hij af al kinesitherapeut. Daarna volgde hij eerst een opleiding tot manueel therapeut. In 1999 startte hij met de opleiding osteopathie aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy). In 2004 behaalde hij het diploma “osteopaat D.O.”. Momenteel volgt hij nog geregeld allerlei bijscholingen. Zo behaalde Steven getuigschriften voor o.a. geïntegreerde technieken,littekentherapie en fytotherapie.

Steven is ook een erkend Manueel Neuro Immuun therapeut, een osteopathische therapie voor allergie, eczeem en astma.

Ingrid van Elsen

Ingrid van Elsen

Osteopate D.O.

Ingrid werkte tien jaar als fysiotherapeut in Düsseldorf, en daar kwam ze in contact met collega’s die osteopathie uitoefenden van daaruit ontstond voor haar de grote en boeiende interesse naar osteopathie.  Ingrid heeft de zesjarige opleiding gevolgd aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO) en studeerde in 2005 af.  Sedert 2006 werkt ze in het noorden van Antwerpen.

Ze is een gemotiveerde osteopate en werkt graag in een team van collega’s waar informatie en ervaringen worden uitgewisseld. Naast het werk in de praktijk volgt ze op regelmatige basis cursussen om up – to – date te blijven en haar kennis en vaardigheden uit te breiden. Zo volgde ze oa ook de tweejarige opleiding Kinderosteopathie, EHBO bij kinderen, geïntegreerde technieken, littekenbehandeling, Neue Aspekte der Kinderbehandlung : applied Kinesiology, Viszerale, Kraniale und Vertebrale Manuelle Therapie, fytotherapie.

Veerle Peeters

Veerle Peeters

Osteopate D.O.

Veerle behaalde in 2004 de titel Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KULeuven), met als onderzoeksinteresse, de invloed van perceptie op de motoriek, voor het uitwerken van haar proefschrift. Na het afstuderen als Master in de Manuele Therapie in 2006(VUB Brussel), heeft ze zich verdiept in de effectiviteit van behandelingstechnieken op specifieke nekpathologie voor haar volgende thesis. Mits de honger bleef naar meer doeltreffende behandelmethoden en een visie waarin het lichaam als een geheel wordt gezien, startte ze snel nadien de zesjarige opleiding osteopathie aan het F.I.C.O. (Flanders International College of Osteopathy), waar ze vervroegd kon afstuderen begin 2011. Hier onderzocht ze nog als thesis de invloed van bepaalde schoudertechnieken op de nek mobiliteit. Na vele studiejaren, lag de specialisatie voornamelijk op de rug en nekproblematiek (met een interesse voor het behandelen van hoofdpijnen). Dankzij verschillende stagemogelijkheden werd ze tevens meer gespecialiseerd in de bekkenbodemproblematiek.

Als trotse moeder van 2 jonge kinderen, ligt de ambitie verder op het vlak van kinderosteopathie, maar natuurlijk ook in het verder verdiepen van de mens als geheel, de integratie van het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel, de schedel en het zenuwstelsel. Continue vorming via postgraduate opleidingen blijven centraal en waarborgen een kwalitatieve dienstverlening.

Karin de Wachter

Karin de Wachter

Pedicure

Voeten hebben mij altijd al geboeid. Tenslotte dragen zij ons hele lichaam! In 1999 studeerde ik af als medische pedicure. Tijdens mijn stage in Stuivenberg, waar de nadruk lag op speciale aandoeningen als gevolg van een ziekte.

Na mijn studies deed ik nog een aantal specialisaties, waaronder een introductie voetreflexologie en werkte in voornamelijk in revalidatiecentra en rusthuizen.

In 2010 startte ik een opleiding tot zorgkundige. Momenteel werk ik in de medische sector als zorgkundige en pedicure.

Abigail Josten

Abigail Josten

Psycholoog

Abigail studeerde in 2009 af met onderscheiding als master in de klinische psychologie aan de Universiteit van Gent. Naast haar universitaire opleiding, volgde zij ook verschillende bijkomende therapeutische opleidingen.
Deze specialisaties stellen haar in staat om als psychotherapeute kwalitatief werk te leveren. Elke persoon en elke klacht is immers anders en vereist een zeer specifieke aanpak.
De therapeutische opleidingen die zij heeft gevolgd:
Een vierjarige therapieopleiding in de oplossingsgerichte cognitieve en systeemtherapie (Korzybski instituut)

Een éénjarige opleiding in de ontwikkelingsgerichte en experiëntele kinder- en jeugdpsychotherapie (School of Experimental and Dialectical Psychodrama)

Opleiding tot EMDR therapeute voor de verwerking van enkelvoudig en meervoudig trauma (EMDR-ATC centrum Nederland)

In het kader van permanente vorming volgt zij nog regelmatig bijscholingen rond verschillende thema’s of psychotherapeutische technieken, bvb gezinsbegeleiding, mindfulness, relaxatietherapie.
Deze opleidingen hebben ervoor gezorgd dat zij een ruime expertise heeft opgebouwd in het werken rond verschillende psychische moeilijkheden (o.a. traumaverwerking, angst, depressie, burn out, gezinsbegeleiding, laag zelfbeeld,…)
Het doel van de therapie is steeds gericht op het verminderen van uw klachten en het herstellen van uw psychische evenwicht.

Marie-Janet Blankers

Marie-Janet Blankers

Voetreflexologe

Mijn naam is Marie-Janet Blankers. Voor zolang ik me kan herinneren ben ik al geinteresseerd in natuurlijke geneeswijzen.

In 2004 ben ik begonnen met het volgen van erkende opleidingen voor voetreflexologie in resp. Belgie en Nederland. In 2010 ben ik afgestudeerd als gediplomeerd en gelicentieerd voetreflexoloogtherapeut.

Hierna heb ik nog de volgende bijscholingen gevolgd: voetdiagnostiek, bachbloesemtherapie, kleurentherapie, traumaverwerking, rouw-en stervensbegeleiding, meridaanreflexologie, zwangerschapsreflexologie en zwangerschapsmassage.