Selecteer een pagina

OSTEOFORCE
multidisciplinair therapeutisch centrum

Psychologie

Werkwijze
Iedereen gaat wel eens door een moeilijke periode in zijn leven: Een kind heeft het lastig op school, omdat hij in zijn nieuwe klas gepest wordt. Een puber en een ouder vinden het plots een pak moeilijker om elkaar te begrijpen. Een volwassene ervaart dat hij zodanig veel stress op het werk ervaart, dat zijn hele functioneren eronder begint te lijden. Een pas gepensioneerde man weet opeens geen blijf meer met zichzelf en heeft het gevoel dat hij niet meer tot de maatschappij behoort. Allemaal herkenbare voorbeelden waardoor mensen kunnen vastlopen in zichzelf en in hun leven.

Praktisch

Afspraken worden steeds telefonisch of per e-mail gemaakt. Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht met uw naam en telefoonnummer achter te laten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

contactbutton

Meestal komen we hier weer uit met behulp van onze familie en vrienden of vinden we zelf een oplossing om het probleem te behelpen. Soms lukt dit moeilijker en blijft het probleem maar aanslepen. Op zo’n moment kan het zinvol zijn professionele hulp in te schakelen. In een eerste gesprek wil ik samen met jou je persoonlijke hulpvraag verkennen: wie ben je? Wat brengt je tot bij mij? Wat zijn je verwachtingen van de therapie?
 Na dit eerste gesprek kan het zijn dat je al tot bepaalde inzichten bent gekomen omtrent jouw hulpvraag waar je mee verder kunt.

Indien we samen besluiten een therapie op te starten, werken we samen enerzijds aan het verminderen van je klachten en anderzijds aan het ontwikkelen van jouw persoonlijke groei. Naast gesprekstherapie kan het zijn dat ik verschillende andere therapeutische technieken gebruik, die jou kunnen helpen bij jouw hulpvraag. De duur van de therapie bespreken we steeds samen, afhankelijk van jouw vorderingen en gevoel dat je de teugels weer beter in handen hebt. Een gemiddelde duur van therapie is 5 à 10 sessies, maar dit kan ook korter of langer duren.

Contactgegevens
Hilde van Heuven

telefoon: +32(0)472 – 10 89 06
e-mail: contact@hildevanheuven.be

Thema’s
Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in burn-out. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in de onderwerpen angst, depressie en zelfvertrouwen. Ik heb mijzelf bijgeschoold tot hartcoherentie-coach (ademtechniek) omdat deze techniek een solider emotioneel platform biedt voor bovenstaande onderwerpen, een extra hulpmiddel bij herstel.

Natuurlijk ben je ook voor andere ongemakken welkom. Ik kan je o.a. ondersteunen bij agressie, verdriet, relatieproblemen, echtscheiding, zelfontplooiing, assertiviteit, levensvragen en ouder worden. Vind je niet wat je zoekt? Bel of mail me gerust voor verdere informatie.

 Specialisaties:

  • individuele therapie
  • relatie- en gezinstherapie
  • gesprekstherapie
  • Emotieregulatie-therapie
  • oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie
  • Ouderbegeleiding
Doelgroep

Jongvolwassenen vanaf 21 jaar, volwassenen.