OSTEOFORCE        multidisciplinair therapeutisch centrum

Lieve patiënten,

We hebben net de moeilijkste beslissing uit onze carrière genomen. Gezien de snelle, exponentiële stijging van het aantal coronapatiënten, zowel in België als in Nederland en er een incubatietijd van 2 weken is waarbinnen mensen zonder enige klachten of symptomen de ziekte kunnen doorgeven, zien wij ons genoodzaakt om de praktijk te sluiten tot en met 5 april.

Als osteopaat kunnen wij onmogelijk op anderhalve meter afstand van onze patiënt blijven. Een gewoon "papieren" mondmasker helpt totaal niet en de FFP2-maskers zijn voor ons niet beschikbaar. De gezondheid van onze patiënten staat centraal en wij willen dan ook absoluut vermijden dat er op onze praktijk besmettingen worden doorgegeven.

Vanaf maandag 6 april staan wij weer voor u klaar. U kan echter al op voorhand een mail sturen voor een nieuwe afspraak naar info@osteoforce.be. Gelieve zeker uw telefoonnummer te vermelden, dan bellen wij u op!

We excuseren ons voor dit ongemak, maar hopen dat u begrip hebt voor deze moeilijk beslissing, die we enkel nemen om uw gezondheid te waarborgen.

Vriendelijke groet,

Steven - Veerle - Ingrid - Nic - Sofie

Osteopathie

Cameao osteopathieOsteopathie werd in het begin van de 19e eeuw in Amerika ontwikkeld door A.T. Still.

Osteopathie is een holistische, complementaire en manuele geneeswijze
Holistisch, omdat ze uitgaat van de beweeglijkheid van het totale lichaam.
Complementair, omdat ze soms aanvullend werkt met de klassieke geneeskunde of andere therapieën.
Manueel, omdat de handen de behandeling verzorgen. Er wordt geen technische apparatuur gebruikt.

Een osteopaat bekijkt het gehele lichaam als een keten. Als één schakel in de keten niet goed functioneert, beïnvloedt dit de werking van het geheel. Deze keten bestaat uit spieren en gewrichten, vliezen, zenuwen, organen, bloedvatsystemen etc. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. Een osteopaat werkt aan de keten om de oorzaak van het probleem op te lossen. Hij kijkt verder dan de symptomen. Door de ketenvisie, werkt een osteopaat niet alleen “genezend” aan (chronische) problemen, hij kan ook preventief werken. Heel wat mensen laten zich een aantal keer per jaar preventief behandelen, om klachten te vermijden. Deze preventieve behandelingen zorgen er voor dat de keten storingsvrij blijft.

Een osteopaat behandelt veel meer dan alleen rugklachten. Ook bij gewrichtsklachten, uitstralingspijnen, maag- en darmklachten, migraines, sinusitis, reflux- en huilbaby’s en veel meer andere zaken brengt osteopathie soelaas.
De gebruikte technieken zijn zeer veilig en geschikt voor zowel babys’, kinderen als volwassenen. Het aantal behandelingen varieert in functie van de klachten.

Naast de klassieke osteopathie is onze praktijk gespecialiseerd in astma, eczeem, hooikoorts en allergie als ook in kinder- en baby-osteopathie.

Als erkende osteopaten voldoen we aan de meest strenge kwaliteitsnormen, waardoor u een tegemoetkoming kan genieten van uw ziekenfonds. U hebt als patiënt geen voorschrift van uw arts nodig, u kan zelf rechtstreeks een afspraak maken.